Športna društva

 ŠD Adrijanci

KMN Košarovci

KMN Stanjevci

ŠD Sreberni breg Martinje

ŠD NK Križevci

ŠD NK Križevci deluje že od leta1963. Vse od ustanovitve je glavno poslanstvo društva igranje nogometa in vzgoja mladine za njihovo nadaljnje življenje. Delovanje društva je bilo prva leta delovanja zelo težko, vendar so ga takratni voditelji uspešno vodili in ga utrdili. Med njimi je bil tudi pokojni Štefan Kutoš, ki ima velike zasluge za  ohranitev kluba in njegovo uspešno delovanje do danes. Z nastankom Občine Gornji Petrovci sta ŠD NK Križevci in sama vas Križevci pridobila zelo veliko, predvsem posodobljeno infrastrukturo, ki je ena najlepših v Pomurju. V teh letih je društvo doseglo izjemne rezultate, tako na tekmovalnem, kot na organizacijskem področju. Skupaj z Občino Gornji Petrovci in Nogometno zvezo Slovenije so uredili tudi igrišče z umetno travo in okolico Športnega centra tako, da so dani odlični pogoji za izvajaje različnih športnih in kulturnih dejavnosti.

sportni center krizevci (4)Člani ŠD NK Križevci, 2011Mladinsko moštvo ŠD NK Lesoplast Križevci, 2011Sekcija U 10, 2011Sekcija U 6 in U 8, 2011

ŠD Neradnovci

sd neradnovciŠD Neradnovci je bilo ustanovljeno dne 28.07.1999 v prostorih Vaško-gasilskega doma v Neradnovcih. Prvi predsednik je bil Štefan Balek. V letu 2002 pa je prevzel vodenje društva Milan Rebrica. Društvo šteje 43 članov. Že od samega začetka sodelujejo v ligi malega nogometa MZKMN GORIČKO. Zadnjih pet let dosegajo zelo dobre rezultate in so med vodilnimi moštvi v ligi malega nogometa. Tudi njihovi igralci se nahajajo na samem vrhu strelcev lige. Trenutno imajo zelo mlado igralsko zasedbo in, kar je najbolj pohvalno, sestavljajo moštvo večinoma igralci iz domače vasi. Poleg nastopov v ligi MZKMN Goričko, sodelujejo vsako leto tudi na občinskem turnirju v malem nogometu, kjer so bili v letih 2005 do 2008 zmagovalci in tako osvojili prehodni pokal v trajno last. Udeležujejo se vseh turnirjev v malem nogometu, ki jih organizirajo športna društva v sosednjih vaseh v občini Gornji Petrovci. V letu 2009 so organizirali zaključni turnir lige MZKMN GORIČKO in občinski turnir v malem nogometu. Leta 2007 so sestavili veteransko ekipo, ki tekmuje v mednarodni veteranski ligi. Leta 2005 so v sodelovanju z Občino Gornji Petrovci uredili slačilnice in sanitarije za potrebe športnega društva in ostalih društev v vasi. Vsako leto prirejajo odmevno mlinarsko noč pri Lenarčičevem mlinu, izkupiček pa namenjajo delovanju društva. V zimskem času pa omogočajo svojim članom rekreacijo v telovadnici osnovne šole v Gornjih Petrovcih.

KMN Gornji Petrovci

KLUB MALEGA NOGOMETA GORNJI PETROVCI V LETU 2011

Leto 2011 bo v Klubu malega nogometa Gornji Petrovci zapisano kot eno izmed najuspešnejših in prelomnih v novejšem obdobju kluba.

ŠPORTNI DOSEŽKI

Športno društvo Gornji Petrovci - KMN Gornji Petrovci

Športno društvo Gornji Petrovci – KMN Gornji Petrovci

Kot že v prejšnjih letih, smo bili tudi v letu 2011 zelo uspešni na športnih igriščih po Goričkem in tako povečali zbirko osvojenih pokalov in priznanj. V pretekli sezoni lige MZKMN Goričko smo ponovno osvojili 2. mesto in zaostali le za večkratnimi prvaki ŠD Lucova, za kar jim še enkrat čestitamo. Uspešni smo bili tudi na zaključnem turnirju lige v Adrijancih, kjer smo, v konkurenci sedemnajstih moštev, zasluženo osvojili 1. mesto. Le nekaj dni kasneje smo se na povabilo ŠD Adrijanci Hajduk udeležili še turnirja v spomin na pokojnega Vavroš Dejana, ponovno v Adrijancih. Prebili smo se vse do finala, kjer pa smo morali priznati premoč ekipi ŠRD Neradnovci, kljub temu pa smo bili zadovoljni s še enim odličnim rezultatom.Po poletnem oddihu smo z odliko vstopili v sezono 2011/2012. Že v prvem krogu prvenstva, na Petrovsko noč, smo v velikem derbiju visoko premagali aktualne prvake iz Lucove. Sledil sta še gladki zmagi nad Hajdukom in Neradnovci, zaustavili so nas šele Domanjševci, kjer smo v gosteh osvojili le točko. Po zmagi nad Doličem, na naslednji tekmi, smo takoj zatem doživeli tudi prvi poraz, ki nam ga je zadalo takrat še prvouvrščeno moštvo iz Matjaševec. Poraz nas ni zmedel in že v naslednjih dveh tekmah smo premagali Dolič in Grad. Sledila je slaba igra proti letošnjim jesenskim prvakom ŠD Lucova, ki so se nam oddolžili za njihov edini poraz v tekoči sezoni. Do konca jesenskega dela prvenstva smo še drugič osvojili vse tri točke proti Hajduku, Neradnovcem in Doliču. Trenutno zasedamo 3. mesto na lestvici in za prvouvrščenim moštvom zaostajamo le za eno zmago. Spomlad bo tako še zelo zanimiva.

DOGAJANJE V KLUBU

Velik premik v našem klubu se je zgodil pred začetkom letošnje sezone, ko se je na izrednem občnem zboru izvedla reorganizacija kluba. Izvoljeno je bilo novo vodstvo, ki je takoj zavihalo rokave in začelo slediti novim smernicam za razvoj kluba ter povečalo sodelovanje s simpatizerji kluba. Kot pomoč pri doseganju zastavljenih ciljev so bili v klub povabljeni domačini iz drugih klubov, ki so vsi podprli ideje kluba in se odločili prestopiti domov. V klub so prišli: Grkinič Rok, Ružič Matevž, Kisilak Drago, Širovnik Vincenc in Zavec Jure. Klub tako v letošnji sezoni šteje sedemnajst igralcev, od katerih le dva igralca ne prebivata v Gornjih Petrovcih ali neposredni bližini.S skupnimi močmi smo se po občnem zboru najprej lotili začasne ureditve igrišča in okolice, ki roko na srce izgleda dokaj klavrno in upajmo, da bomo s pomočjo občine Gornji Petrovci uspeli narediti premik tudi na tem področju. Z lastnim prispevkom smo nabavili novo športno opremo, v kateri nastopamo v tej sezoni. Uredili smo spletno stran www.facebook.com/kmngp , kjer dogajanje v klubu lahko spremljajo tudi tisti, ki redkeje prihajajo na naše tekme. Še pred naštetimi dejavnostmi pa smo uspeli uresničiti idejo o organizaciji dolgo pričakovanega meduličnega turnirja v malem nogometu vasi Gornji Petrovci. Medulični turnir v malem nogometu se je prvič zgodil na igrišču v Gornjih Petrovcih v soboto, 11.06.2011. Udeležba vaščanov je bila številčna, kar je prijetno presenetilo organizatorje. Pokazalo se je, da tudi Petrovčani znamo stopiti skupaj in prirediti lep družabni dogodek v prijateljskem vzdušju, ki ga želimo ponoviti še kdaj. Na turnirju so » tekmovale » ekipe: Gešarina graba + Smodišini, Olabe, Dol, Grškovje, Blokovski, Ženska ekipa in Veterani. Odigrano je bilo kar 11 tekem. Izid tekem ni bil pomemben, saj je bilo v ospredju druženje in zabava. Vseeno pa je največ » navideznih točk » zbrala ekipa Gešarine grabe in Smodišinih, ki je ob koncu prejela tudi največji aplavz. Imeli smo se enkratno!

MARTINOV IZLET

Vsi udeleženci meduličnega turnirja v Gornjih Petrovcih, 2011

Vsi udeleženci meduličnega turnirja v Gornjih Petrovcih, 2011

Za poplačilo vloženega truda ob organizaciji Meduličnega turnirja smo se na Martinovo soboto, 12. novembra, odpravili na izlet v Občino Sevnica v Posavju.Martinov izlet, kot smo ga poimenovali, je bil kljub razposlanemu povabilu vsem vaščanom maloštevilčen, vendar smo ga udeleženci označili kot izredno lep dogodek in se bomo v prihodnosti udeležili še kakšnega podobnega izleta. V Sevnici smo se po srečanju z vodnico odpravili v znani čebelarski dom v regiji in poizkušali medene izdelke, ki so si jih nekateri tudi kupili za boljše zdravje. Potem smo se odpravili po klancu navzgor, na Grad Sevnica, ki odkriva marsikaj zanimivega v svojih sobanah in zbirkah. Po okrepčilu v grajski kavarni smo se odpravili na bogato Martinovo kosilo, kjer smo uživali v domačih kolinah in žlahtni dolenjski kapljici. Za nekatere najzanimivejša točka izleta je po opravljenem kosilu bila Vinska klet Mastnak, kjer so nam predstavili pridelavo in postopke zorenja penin, ter nas vodili skozi degustacijo zares izvrstnih penin Mastnak. Za še večje izboljšanje počutja smo izlet zaključili z obiskom tradicionalnega Martinovanja Na Studencu, kjer so popustile še zadnje zavore in ob zvokih Veselih Štajerk, so nekateri tudi zaplesali. Najvzdržljivejši so nadaljevali z zabavo tudi na poti domov, kamor nas je vrli šofer Marjan, v poznih večernih urah, dostavil utrujene in zadovoljne po prijetnem doživetju v Posavju.

OB KONCU LETA 2011

V letošnjem letu se je uresničilo veliko pozitivnega v KMN Gornji Petrovci, predvsem organizacijska rast je prinesla še več zagona za nadaljnji razvoj kluba. Za uspešno delovanje in doseganje uspehov pa je potrebnega veliko volonterskega dela in tudi veliko materialnih ter finančnih sredstev. Zato bi se radi zahvalili vsem donatorjem in sponzorjem ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešnemu delovanju našega kluba. Zahvaljujemo se tudi našim zvestim navijačem, brez katerih na domačih in gostujočih tekmah ne bi bilo tako dobrega vzdušja!

KMN Gornji Petrovci – predsednik, Nino ŠKALIČ

Pohodno društvo Miroslav Viher Stanjevci

pohodno_znakZačetki Pohodnega društva Miroslav Viher Stanjevci, segajo v leto 2008. Natančneje, v nedeljo, 18. maja 2008 smo v vasi Stanjevci pod vodstvom Marjana Šafrana pripravili prvi pohod po meji vasi Stanjevci.

Pohod, katerega se je udeležilo 54 pohodnikov iz vasi Stanjevci, je potekal pod geslom: » Pot pod nogé za zdravo srcé. »

Izpred kulturnega doma Občine Gornji Petrovci v Stanjevcih smo se podali na dobrih 15 km dolgo krožno pot, katero smo zaključili s piknikom v stanjevskem športnem centru. Ob koncu pohoda smo bili vsi udeleženci zelo zadovoljni, saj smo vsi skupaj uspešno prišli do cilja. V znak zadovoljstva na uspešno izpeljani pohod, smo se v vasi Stanjevci odločili, da bomo ustanovili pohodno društvo. Glede na to, da je bil Miroslav Viher dolgoletni učitelj v nekdanji osnovni šoli v Stanjevcih, smo se odločili, da v njegov spomin, naše pohodno društvo poimenujemo po njem.

Na sestanku vaškega odbora vasi Stanjevci smo izvolili člane upravnega odbora v sestavi: predsednik Marjan Šafran, tajnik Anita Zakoč, blagajnik Miran Gorenji. Imenovali pa smo tudi člane  nadzornega odbora in častnega sodišča in začeli z ustanovitvijo Pohodnega društva Miroslav Viher Stanjevci.

Dne, 25.11.2008 je Upravna enota Murska Sobota izdala odločbo o registraciji društva. V letu 2009 smo v društvu začeli z aktivnostmi glede zbiranja prijav za članstvo. Trenutno šteje društvo nekaj več kot 70 članov. V upravnem odboru društva smo se odločili, da bomo v mesecu maju začeli s tradicionalnimi pohodi za vse, ki bi se po dolgi zimi želeli sprehoditi po goričkih gričkih in se naužiti svežega zraka.

Pot poteka po približno 15 km dolgi  krožni, z modrimi puščicami markirani poti ob obronkih vasi Stanjevci. Na startu poti  pred Kulturnim domom Občine Gornji Petrovci stoji tabla, ki označuje začetek poti.

Preko Stanjevskega potoka vodi pot na Majorec, od koder je lepi razgled na vas. Nadaljuje se po poljskih  in gozdnih poteh mimo gramoznice, ki  meji na vas Kuštanovci in se nadaljuje ob  obronkih vasi Križevci in Gornji Petrovci. Mimo Močarnih in Boarnih se čez hrib povzpne v zgornji del vasi, kjer je prijetna, v letu 2005 obnovljena kapelica z zvonikom.

Pot se nadaljuje po makadamski poti v smeri proti Križarki do Ane, kjer je nekoč stala piramida in se spusti po gozdni poti proti Otovcem. Ozka makadamska pot vodi do cilja.

Zapisala: Anita Zakoč,
tajnik PD Miroslav Viher Stanjevci

ŠD Lucova

Nogometno igrišče v Lucovi

Nogometno igrišče v Lucovi

ŠD Lucova je bilo ustanovljeno 11.02.2002 leta. Ob ustanovitvi je društvo imelo 20 članov, danes pa šteje že 40 rednih članov in 20 častnih. Glavna dejavnost društva je nogomet, nato pa še namizni tenis, streljanje z zračno puško in odbojka na mivki. V zgodovini društva je največ uspehov požela nogometna ekipa. Na občinskih tekmovanjih v malem nogometu so bili štiri krat prvaki, tri krat pa so osvojili tretje mesto. Leta 2004 so v Košarovcih osvojili prehodni pokal. V sezoni 2004/2005 so se vključili v ligo malega nogometa Goričko in od takrat do danes so že 6 krat zaporedoma osvojili prvo mesto, kar še ni uspelo nobeni ekipi. Osvojili so kar dva prehodna pokala v trajno last.

ŠD Lucova in vaščani

ŠD Lucova in vaščani

Poleg ekipnega uspeha se lahko pohvalijo tudi z dobrimi strelci. Še posebno izstopata Sandi Koca in Štefan Pozderec. Tudi strelska ekipa v sestavi: Štefan Kučan, Franc Bohar in Milan Hari dosega zavidljive uspehe. Na občinskem tekmovanju Občine Šalovci v Dolencih so v letošnjem letu že tretjič zaporedoma osvojili prvo mesto in tako prejeli prehodni pokal v trajno last.

ŠD Lucova do leta 2010 ni imelo svojih prostorov in igrišča. Tako so vse treninge in tekme izvajali v dogovoru z Občino Gornji Petrovci in NK Križevci na nogometnem igrišču v Križevcih. 7. avgusta 2010 pa so svečano predali svojemu namenu novo nogometno igrišče s sanitarijami, slačilnicami in društvenimi prostori v Lucovi. Velik del gradnje objektov je nosila Občina Gornji Petrovci, sami pa so tudi vložili veliko prostovoljnega dela. Tako so ustvarili odlične pogoje za novo obdobje športnega udejstvovanja v Lucovi.

ŠD Šulinci

Športno Društvo Šulinci deluje že od leta 1985. Ideja o ustanovitvi društva se je porodila v času 14. olimpijskih iger v Sarajevu, ko se je v Šulincih na Benkovskem bregu odvijala »mala olimpiada«. Še isto leto so zbrali vse potrebne dokumente in ustanovili Športno društvo Šulinci ter usposobili igrišče za igranje malega nogometa.

ŠD Šulinci je delovalo tudi na drugih športnih področjih: smučanje, šah,  namizni tenis, streljanje z zračno puško in tudi igranje šnopsa. Najbolj značilen za ŠD Šulinci  je bil tradicionalen prvomajski turnir v malem nogometu s prehodnim pokalom, ki pa je žal izginil v pozabo. Tekom let je delovanje v ŠD Šulinci zamrlo, ponovno pa se je obudilo 1998 leta, za kar je najbolj zaslužen Vladimir Hozjan.

Leta 1999 so z delovnimi akcijami članov društva in vaščanov vasi Šulinci obnovili igrišče in postavili temelje za izgradnjo brunarice. Igrišče so predali svojemu namenu ob občinskem prazniku Občine Gornji Petrovci, 14.avgusta 1999 leta, leta 2000 pa so, s pomočjo Občine Gornji Petrovci, zgradili  brunarico, ki jim danes služi kot slačilnica in prostor za razna druženja.

ŠD Šulinci je tudi eno izmed  ustanovnih društev, ki so dala pobudo za ustanovitev MZ KMN Goričko in tudi od samega začetka aktivno sodelujejo s svojo ekipo.

ŠD Šulinci šteje danes 23 aktivnih in 15 podpornih članov. Leta 2005 so prejeli bronasto plaketo Občine Gornji Petrovci za 20 let aktivnega dela na športnem področju. Vse kar vas zanima o ŠD Šulinci, članih in o njihovih aktivnostih  si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani.

Skip to content